Sportski mozaik: Karate sekcija Elči Ibrahim-pašine medrese

01 Feb 2016

Poznato je da je bavljenje sportom ili bilo kojim drugim oblikom fizičke aktivnosti korisno i poželjno kako za odrasle osobe, tako i za djecu. Vježbanje čuva i unapređuje zdravlje, utječe na tjelesni razvoj, razvoj osobina i vještina kod djeteta, te na usvajanje motoričkih znanja i dostignuća.

Važnost bavljenja sportom i promoviranje vrijednosti sporta je ideja na kojoj i radio BIR insistira i stoga nam je cilj predstaviti sve ono pozitivno iz našeg društva i našeg sporta, koji može biti efikasno programsko sredstvo kojim će se olakšati postizanje mnogih životnih ciljeva. Taj koncept, sporta za razvoj – da sport nije cilj sam po sebi već i efikasno sredstvo koje će pomoći unapređenju života mladih, porodica i zajednica prepoznaju i u našim medresama. To su prepoznali i rukovodioci Elči Ibrahim – pašine medrese u Travniku, o čijim aktivnostima i naporima na planu odgoja i sportskog obrazovanja govorimo u današnjem izdanju Sportskog mozaika radija BIR.

Naši današnji gosti će biti mr. Asim Hodžić, majstor karatea 3. dan i državni prvak 2001. godine u konkurenciji seniori do 70 kg, a danas odgajatelj, profesor akaida i trener karate sekcije u „Elči Ibrahim-pašinoj medresi“ u Travniku, koju ćemo danas predstaviti. U društvu mr. Hodžića, koji je ujedno i predsjednik Karate saveza Srednjo-bosanskog kantona predstavićemo i sportske nade i učenike ove medrese: Safera Tarakčiju, Edisa Srebrenicu i Mustafu Husaka.

Pored predstavljanja karate sekcije iz travničke medrese, i danas smo za vas pripremili najnovije informacije iz svijeta sporta stoga budite sa nama uživo od 15:30h.

Urednik i voditelj Edin Spahić.

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije