Sportski mozaik: Plivačka nada Emina Pašukan – najperspektivnija sportistkinja BiH u 2015. godini Istaknuto

08 Feb 2016

U novom izdanju Sportskog mozaika radija BIR u ponedjeljak 08. februara od 15:30h predstavljamo najperspektivniju sportistkinju u Bosni i Hercegovini u 2015. godini – Eminu Pašukan.

Emina Pašukan je mlada plivačka nada koja niže same uspjehe, pohvale i radi što najbolje zna – plivajući osvaja medalje. Vrhunski talenat, snaga i upornost su vrijednosti koje ova mlada plivačica njeguje. Ona je proglašena najperspektivnijom sportistkinjom u Bosni i Hercegovini u 2015. godini, od strane stručnog žirija Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH.

Emina Pašukan rođena je 12. aprila 2001. godine u Sarajevu i članica je PK “Bosna” iz Sarajeva. Može se pohvaliti sa do sada osvojenih više od 530 medalja na državnim prvenstvima i mitinzima u zemlji i inostranstvu. Samo u prošloj godini osvojila je 16 šampionskih naslova u pojedinačnoj konkurenciji, od čega devet na Zimskom i sedam na Ljetnom prvenstvu BiH u kategorijama mlađih juniorki i seniorki.

Emina je nedavno boravila na zimskim pripremama u Turskoj, a svoje prve dojmove sa priprema, kao i planove za budućnost odlučila je ekskluzivno podijeliti sa slušaocima radija BIR.

Pored razgovora sa mladom plivačkom nadom BiH, i danas smo za Vas pripremili pregled najvažnijih sportskih događaja u našoj zemlji i svijetu!Budite sa nama i saznajte najaktuelnije vijesti iz svijeta sporta.

Sportski mozaik radija BIR – ponedjeljak 08.02.2016. od 15:30h!

Urednik i voditelj Edin Spahić.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo