Poznati učesnici četvrtfinala BH Telecom Malonogometne Fair play lige Istaknuto

08 Feb 2016

U nedjelju, 07.02.2016. godine, utakmicama u grupama G i H, nastavljena je druga faza takmičenja BH Telecom Malonogometne Fair play lige.

Postignuti su sljedeći rezultati u grupama E i F: Nova Ambienta- Saraj polje: Demus Dobrinja ( 7: 3) , Gazi Husrev-beg: Nedžarići (0:1), Krajina: Kovači (6:4) ,Grbavica I : Crna Rijeka (6:6), Svitanje Stari Grad : Penny Plus Vogošća ( 4:5).

Drugo kolo u grupama G i H, donijelo je uzbudljive i neizvjesne utakmice te odlučilo koje ekipe nastavljaju takmičenje.

U derbiju drugog kola prema izboru posjetilaca i gledalaca, sastale su se ekipe Gazi Husrev-bega i Nedžarića.

Utakmica koje je direktno odlučivala o daljem plasmanu. Kako je ulog bio veliki, tako su se i ekipe od početka postavile. Dosta opreza, bez velikih rizika, gdje se čekala greška protivnika. Iz jedne akcije koja nije puno obećavala, Nedžarići su poveli. Nastavak utakmice donio je pritisak Gazija i nekoliko velikih šansi koje nisu uspjeli realizirati. Ekipi Gazija ostaje sigurno žal za propuštenim prilikama, dok su Nedžarići izvojevali veliku pobjedu i ostvarili veliki uspjeh plasmanom u završnicu takmičenja.

U drugoj utakmici, grupe G, ekipa Nova Ambienta Saraj Polje je pobjedila ekipu Demus Dobrinje.
Utakmica je donijela dobar fudbal i neizvjesnost u prvom poluvremenu gdje su se ekipe smjenjivale u vodstvu. Duža klupa i veći izbor igrača donijeli su prevagu u utakmici ekipe Nove Ambiente. Ovom pobjedom Nova Ambienta je osigurala prvo mjesto u grupi dok je Demus ovim porazom izgubio šanse za prolaz u ¼ finala.

U grupi H, Krajina je hrabro odigrala protiv pojačane ekipe Kovača i pokazala da je poraz u prošlom kolu bio samo loš dan.

U istoj grupi, iznenađenje kola je napravila ekipa Crne Rijeke koja je izborila neriješen rezultat protiv favorizovane ekipe Grbavice I. Iako su napravili kiks u ovoj utakmici, zadržali su prvo mjesto u grupi i sa jednim bodom obezbjedili plasman dalje.
U grupi za opstanak, ekipa Penny Plusa je izborila prvu pobjedu u ligi te tako svoj jubilarni nastup završila sa prvom pobjedom u MLFP.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije