Hutba dr. Mustafe Hasanija: “Iluzija je očekivati da se život promijeni nabolje a ništa u tom pravcu ne raditi”(VIDEO) Istaknuto

04 Nov 2016

Današnju hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu održao je prvi imam gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu mr. hafiz Mensur ef. Malkić koji je pročitao hutbu proslijeđenu iz Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, skraćenu verzija hutbe dr. Mustafe Hasanija koja govori o kulturi saobraćaja.

U hutbu između ostalog stoji:

“ Reakcije na strašnu smrt dviju studentica u Sarajevu polahko se stišavaju. Biće to još jedan u nizu događaja koji je izazvao burnu emotivnu reakciju i koji će nažalost po starom istom principu biti brzo zaboravljen od svih osim od porodice i bliskih prijatelja.”

Dr. Mustafa Hasani napominje:

“ Sve dok se ne dese velike promjene naše kolektivne svijesti i dok zakonodavci ne promijene vlastitu percepciju da su pozvani donijeti pravednije zakone ali i odgovorno se ponašati po njima , šta je moguće činiti , dokle treba čekati da se takvo nešto desi? “

Najbolji primjer u našim životima jeste sunnet Božijeg poslanika Muhammeda a.s.

Na kraju hutbe stoji :

“ Koliko god očekujemo promjene od nadležnih uvijek postoji mogućnost mali ili veliki procenat u kojoj mi možemo dati doprinos da se ljestvica dobra pomjeri naviše. Iluzija je očekivati da se život promijeni nabolje a ništa u tom pravcu ne raditi “.

Pogledajte hutbu:

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo