Novi audio projekat RTV IZ-e "BIR": "Šta moramo znati o grijesima" Istaknuto

30 Nov 2016

RTV IZ-e "BIR" objavila je novi projekat. Audio izdanje knjige prof.dr. Safveta Halilovića, redovnog profesora Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici i člana Svjetske unije islamskih učenjaka "Šta moramo znati o grijesima" predstavlja djelo vrijedno pažnje, obzirom da su grijesi stalni čovjekov pratilac.

Sve ostalo, izuzev dobrih djela i grijeha, čovjeka prati, ali i ostavlja. Hafiz Safvet Halilović, do sada već afirmirani alim i pisac, ali i potvrđeni borac protiv svih poroka i društvenih anomalija, napisao je pomenutu knjigu koja je nastavak brige o čovjeku i pokušaju njegovog spoznavanja sebe i suštine svoga bitisanja na ovome svijetu.

Nakon uspješnog audio izdanja knjige "Sira – Životopis posljednjeg Allahovog Poslanika" (s.a.v.s.) koje je objavljeno u februaru ove godine, audio knjiga "Šta moramo znati o grijesima" u vrhunskoj interpretaciji Saudina Dahije, u trajanju od 3 sata, slušaocu nudi važne upute i smjernice kako da se ponaša u svakodnevnom životu i na koji način da se sačuva grijeha, ali mu nudi i ispravan način kako da učini teobu, pokajanje za učinjene grijehe.

Profesor Halilović na kraju knjige, navodeći ogromnu listu velikih grijeha, razbuđujući čovjekovu svijest o njihovoj štetnosti i na ovom i na onom svijetu, nudi recept kako se riješiti tog vjernog pratioca čovjeka i kako ga zauvijek otarasiti iz naše životne prakse.

Profesor Halilović to radi poput Hasana el-Basrija, Gazalija, Ibn kajjima el-Dževzijje, koji nisu samo definirali određene negativnosti i osudili ih, kao što to rade mnogi drugi autori, nego uvijek pokušavaju izliječiti konkretne bolesti i neutralizirati njihov uticaj i daljnje proširivanje određenog virusa.

Montažu audio knjige uradio je Mirsad Ovčina.

O važnosti novog projekta za našu javnost, govori Nedim Hrbat, direktor RTV IZ-e "BIR":


Audio izdanje knjige "Šta moramo znati o grijesima", kao ni samu knjigu, nikako ne možemo ograničiti na određenu čitalačku populaciju, jer je ona nezaobilazno štivo za sve generacije, te je stoga toplo preporučujemo cjelokupnoj populaciji.

Prof.dr. Safvet Halilović biće gost Popodnevnog programa radija "BIR" sutra, 01.12. od 14 sati, pa vas pozivamo da nam se pridružite.

Radio BIR

Ocijeni
(5 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije