Poetičko-muzički performans „MOLITVE PRISUTNIH SRCA“

30 Nov 2018

„Sa namjerom da učimo, a ne da zadivimo, otkrivat' ćemo tajne ostavljene nam u amanet ton po ton, interval po interval, riječ po riječ u molitvi prisutnih srca...“

Mustafa Širbić

U petak, 7.12.2018. godine u 18:30 sati, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, održat će se poetsko-muzički performans pod nazivom „Molitve prisutnih srca“, kojeg će voditi pjesnik i publicista Mustafa Širbić.

Mustafa Širbić je rođen 1962. godine u Banja Luci. Živio je u Prnjavoru do završetka gimnazije. Studirao je južnoslovenske jezike i književnost. Od 2005. živi između Stuttgarta i Sarajeva. Do sada je izdao desetine multimedijalnih materijala i četiri knjige: “Ljubav moje majke”, “Spominjem te dahom”, „Čovjek je tajna“ i „Knjiga o momentu“.
Širbić se, također, bavi i slikarstvom. Čest je gost na predavanjima i književnim večerima u BiH, ali i u dijaspori. Posljedni, veoma dobro zapažen, projekat Mustafe Širbića bio je multimedijalni CD audio zapis knjige „Ilhamijin put u smrt“, autora Rešada Kadića.

Poetsko-muzički performans „Molitve prisutnih srca“ predstavlja kombinaciju recitala, instrumentalne muzike i vokalnih izvedbi.

Učesnici programa:

Poezija: Mustafa Širbić

Violina: Marina Tomić

Gitara: Tarik Kamarić

Vokalni solisti: Latif Moćević i Enes Ukić

Pozivamo vas da provedete ovu večer lijepih riječi i tonova u posebnom ambijentu Velike sale Gazi Husrev-begove biblioteke. Ulaz je slobodan.

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije