Srebrenički kung fu klub ove godine ostvario zapažene rezultate

28 Dec 2018

Takmičari srebreničkog kluba Kung Fu Ving Tsun osvojili su tokom ove godine 83 medalje, od toga 44 zlatne, 24 srebrene i 15 bronzanih medalja te tri pehara.

Klub je na nedavno održanom državnom WuShu prvenstvu Bosne i Hercegovine u Tuzli, gdje je učestvovao sa petnaest takmičara, osvojio drugo mjesto.

Predsjednik i trener kluba Kung Fu Ving Tsun Isak Džanić je u izjavi Feni izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, imajući u vidu da su se borili s klubovima koji postoje duže vrijeme te da njihovi protivkandidati imaju sve uslove za treniranje, dobre sale i opremu.

- Kad su nas prozvali da primimo pehar, iznenadio sam se, iako sam očekivao da ćemo osvojiti dobre rezultate. Trenirali smo svaki drugi dan, pripremali se za takmičenje. Napravili smo rezultat, koji se teško može napraviti – kazao je Džanić.

Pored dobrih rezultata na državnom nivou, ovaj klub koji postoji tek dvije godine, osvojio je zapažene rezultate i na takmičenju u Srbiji.

- Učestovalo je osam takmičara, a naši takmičari su osvojili šest zlatnih medalja i dvije srebrene. Prezadovoljan sam rezultatima, jer smo se borili sa klubovima koji postoje više od 20 godina - kaže Džanić.

Izrazio je zahvalnost Općini Srebrenica na podršci, a nada se da će naredne godine imati priliku da učestvuju na više takmičenja.

- Ove godine smo išli na četiri takmičenja, a tri takmičenja su održana izvan naše države. Veoma je teško trenirati u prostoriji gdje nema struje, vode i grijanja. Djeca ne odustaju i bore se. Nama ne treba novac, nego oprema. Ipak, sretni smo sa osvojenim rezultatima - naveo je Džanić.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo