Radio BIR: Živi islam - 19.06.2015. - gost Adnan Silajdžić

Mi na radiju BIR svake godine nastojimo da svoj Ramazanski program učinimo što kvalitetnijim, raznoovrsnijim i boljim pa smo se i ove godine potrudili da naš program zadovolji svačiji ukus.


Nadam se da će i emisija Živi islam u okviru koje ćemo se družiti tokom najodabranijeg Mjeseca opravdati vaše povjerenje i da će naići na dobar primjer.

Zamislili smo da pokušamo pronaći ogovore na neka najvažnija pitanja sa kojima se muslimani današnjice suočavaju, a kako bi pronašli te odgovore u programu ćemo ugostiti naše najznačajnije alime.

Jedan od njih je i prof.dr. Adnan Silajdžić koji nam je govorio o izazovima pred kojima se nalazi islam u savremenom dobu. O tome kako ostati na tlu vlastite tradicije i biti moderan? To je jedna jako velika, ozbiljna dilema koja razdire dušu svakog muslimana bez obzira gdje živi od Atlanskog okeana pa sve do Japana.

Kako ostati musliman, u tradicionalnom smislu te riječi, dakle musliman u smislu pripadanja Jednome Bogu, jednoj Ummi i živjeti te dvije stvarnosti, stvarnosti Boga i stvarnost Umme?

Emisija je na programu u 14 sati, reprizno izdanje je u 24:00.

Uređuje Emira Musa

Category: Audio emisije Hits: 2722
Vote now
0.0/5 (0 votes)