Gosti Sportskog mozaika: Ju Jutsu klub “Zmajevi”; Ramo Kasumović, trener, Lejla Krišćo i Eldin Kasumović viceprvaci svijeta! Istaknuto

14 Sep 2015

U  današnjem Sportskom mozaiku donosimo Vam pregled dešavanja u svijetu sporta, kako na bh, tako i na ino sportskoj sceni.

U drugom dijelu emisije, u okviru Sportskih razgovora, imaćemo posebne goste, koji nam dolaze iz svijeta ju jutse, a u okviru Sportskih vidika idemo do Olimpijskog bazena Otoka, koji će biti domaćin renomiranog sedmog po redu,  međunarodnog vaterpolo turnira ''Sarajevo Champions Challenge 2015''.

Naši današnji gosti su učesnici  IMAF– Europen Chanpionships 20.- 22.11.2014. u Poljskoj, gdje su osvojili 5 zlatnih medalja,3 srebrne i 2 bronzane i time ponovili uspjeh iz 2009.god. Na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Sarajevu u organizaciji našeg kluba uz učešće 13 zemalja i 250 takmičara Zmajevi su ubjedljivo osvojili  ekipno 1. mjesto sa osvojenih 21 medaljom od čega 16 zlatnih ,3 srebrne i 2 bronzane medalje.  Za četiri godine rada klub je na trinaest Internacionalnih,međunarodnih i državnih takmičenja u zemlji i inostranstvu osvojio ukupno 234 medalje i to: 195 zlatnih, 26 srebrenih i 13 bronzanih medalja. Eldin Kasumović

Na osnovu navedenog dobili su  priznanje  i podršku od Olimpijskog komiteta BiH , Federalnog Ju-Jutsu Saveza BiH,  Kantonalnnog Sportskog  Saveza, Akademije borilačkih vještina BiH  i IMAF-a (Svjetske organizacije bor. sportova).

Naši gosti su trener i predsjednik kluba “Zmajevi u BiH” g. Ramo Kasumović,  majistor Ju-jutsu ,crni pojas V DAN, Ju-do -  crni pojas III DAN, od tri Svestske asocijacije bor.vještina proglašen za „Častnog  čovjeka“.

Eldin Kasumović majistor Ju-jutsu crni pojas I DAN, JU-do majstorski kandidat I KYU BIH, Balkanski,Evropski prvak, vice šampion svjeta i dvostruki pobjednik Svjetskog kupa u juniorskoj konkurenciji, te Lejla Krišćo  nosioc plavog pojasa u Ju-jutsu ,BIH,Balkanski, pobjednikSvjetskog kupa i Vice šampion svjeta ( djevojčice do 12god.)

Sportski mozaik radija BIR – ponedjeljak 14.09.2015. od 15:30h!
Urednik i voditelj Edin Spahić!

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo