Sportski mozaik: Drugi turnir sarajevskih džemata

15 Jan 2015
Pobjednička ekipa Novo Sarajevo Pobjednička ekipa Novo Sarajevo

U najnovijem izdanju Sportskog mozaika radija BIR, u subotu 17.01.2015. godine od 18 sati poslušajte zapis o II turniru sarajevskih džemata, koji je 13. i 14. januara održan u koordinaciji MIZ Sarajevo i KC “Kralj Fahd” u Sarajevu, a u okviru jubilarne 10. Manifestacije MIZ Sarajevo „Dani o Allahovom Poslaniku – Selam,ja Resulallah“

Ovogodišnji turnir je rezultat saradnje MIZ Sarajevo i KC „Kraj Fahd“, koji je ove godine bio i domaćin. Na II turniru je učešće uzelo 8 ekipa, formiranih na nivou sarajevskih opština i sastavljenih od vrijednih imama, zatim uposlenika IZ-e u BiH te džematlija.

Pobjednici turnira su imami sa područja opštine Novo Sarajevo, a najbolji pojedinci su Adnan Kadrić (Stari Grad)  – najbolji strijelac, Velid Tvrtković (Novo Sarajevo) – najbolji golman i ekipa Vogošće – koja je ponijela titulu fair-play ekipe.

U emisiji možete poslušati i predavanje prof. dr. Husnije Kajmovića, prodekana sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, koji je na ceremoniji zatvaranja turnira održao predavanje  na temu „Uloga imama u razvijanju i podsticanju svijesti o zdravlju i sportu“.

Subota, 17.01.2015. od 18 sati.

Urednik i voditelj Edin Spahić!


(Radio BIR)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo