9. Zajedno u dobru: Stid i plemenitost Istaknuto

28 Nov 2018

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

Deveto izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 29. novembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema devetog izdanja je stid i plemenitost, sa posebnim osvrtom na osobine stida i plemenitosti kod Muhammeda a.s. i hazreti Osmana ibn Affana. U okviru centralnog dijela naše emisije donosimo Vam razgovor na temu stida, o čemu razgovaramo sa Muris ef. Hadžibaščauševićem, dugogodišnjim imamom, hatibom i muallimom Ferhadija džamije u Sarajevu.

Pored razgovora sa našim gostom, u okviru rubrike “Sarajevske priče” donosimo Vam lijepu priču o stidu kod omladine, a vašoj pažnji  preporučujemo i izvod iz hutbe Salke ef. Balkića, imama, hatiba i muallima u džematu Milinkladska, pod naslovom “Stid”.

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

9. Zajedno u dobru - 29.11.2018. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo