Printaj ovu stranu

Tuzlanska hronika: Stotine mladih na tribini o Poslaniku, a.s., u Brčkom Istaknuto

03 Dec 2018

Tribina za mlade „U susret Resulullahu a.s.“ koju je organizovao Medžlis Islamske zajednice Brčko, uz podršku Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog, održana je u nedjelju 2. decembra 2018. godine.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je izrazio radost zbog okupljanja velikog broja mladih na ovoj ali i drugim ovakvim tribinama, što je pokazatelj da ova zemlja i naš narod imaju svoje uporište i snagu u mladim ljudima koji slijede svoga Poslanika, a.s.

O blagodatima poslanstva Muhammeda, a.s., govorio je prof. dr. Almir Fatić, profesor na katedri Tefsira na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Dr. Fatić je podsjetio na neke od osobina Poslanika, a.s., te je istakao da je on naš najbolji i najljepši uzor. Svaki musliman osjeti i zna da slijedi najboljeg čovjeka, Muhammeda, a.s. Nema čovjeka koji je dostojan da ga se slijedi kao što je Poslanika, a.s., istakao je prof. Fatić.

U ime domaćina obratio se glavni imam Mustafa-ef. Gobeljić, a u programu su učestvovali i kurra’ hafiz Ismail-ef. Čehić, te članovi hora Mošus. Moderator je bio Mevludin-ef. Smajlović.

Tribini u prepunoj sali brčanskog Doma kulture prisustvovali su mladi iz Brčkog ali i drugih medžlisa Muftijstva tuzlanskog sa svojim koordinatorima i imamima, te koordinatorom za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog hafizom Abdullahom Kapom.

Tokom svečanosti uručene su i nagrade najuspješnijima na stonoteniskom turniru održanom u okviru mevludske manifestacije MIZ Brčko „Ti si ruža džennetska“.

U Tuzlanskoj hronici koju emitujemo u srijedu 5.12. od 11:10 poslušajte izvještaj sa ove tribine.

 

Ocijeni
(1 Glasaj)

Povezani članci (by tag)