10. Zajedno u dobru: Znanje i odvažnost Istaknuto

06 Dec 2018

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

Deseto izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 06. decembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema desetog izdanja je znanje i odvažnost, sa posebnim osvrtom na osobine znanja i odvažnosti kod Muhammeda a.s. i hazreti Alije ibn Ebi Taliba. U okviru centralnog dijela naše emisije donosimo Vam razgovor na temu znanja i odvažnosti, o čemu razgovaramo sa mr. Muhamed ef. Hafizovićem, imamom, hatibom i muallimom Alipašine džamije u Sarajevu.

Pored razgovora sa našim gostom, u okviru rubrike “Sarajevske priče” donosimo Vam lijepu priču o vrijednosti i putu stjecanja znanja mlade hafize Lamije Hamzakadić, a vašoj pažnji  preporučujemo i izvod iz hutbe hfz. Hašima Zahirovića, imama, hatiba i muallima u džematu Centralne džamije u Hadžićima, pod naslovom “Znanje”.

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

10. Zajedno u dobru - 06.12.2018. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo