„Ništa nevažno“: Svijet u očima fotografa

07 Dec 2018

U novom izdanju emisije „Ništa nevažno“ razgovaramo s Lamijom Keso, mladom fotografkinjom iz Gornjeg Vakufa i aktivnom članicom Mreže mladih.

Kroz razgovor saznajemo koji su glavni motivi za bavljenje fotografijom, koji su uvjeti za kvalitetnu fotografiju, kako i kada se javila ljubav za kreiranjem novih priča kroz objektiv kamere. Lamija je, kroz svoj primjer pokazala da sve što se hoće, to se i može uz kontinuiran rad i trud, a tome svjedoči i njena želja za organiziranjem prve samostalne izložbe koja akcentizira ljudsku sreću kroz inspirativne motive iz svakodnevnice.

Pored toga, donosimo vam i nešto više o fotografima, kakav je posao kojim se bave i kakav je proces nastajanja jedne fotografije, odnosno, donosimo činjenice „iza kulisa“ kako izgleda svaka etapa izrade do momenta kada dobijemo gotov proizvod-fotografiju na kojoj uvijek izgledamo divno i nasmijano. Podsjećamo mlade ljude da svoje snimke i prijedloge šalju na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. kako bi bili dio rubrike „Moj prostor“ i time doprinesu velikoj zajednici društva mladih.

Emisiju pratite subotom od 18:00 sati. Emisiju uređuje i vodi Kerim Sefer.

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo