11. Zajedno u dobru: Osvrt na 14. manifestaciju “Selam, ya Resulallah” Istaknuto

13 Dec 2018

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

Jedanaesto izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 13. decembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je 14. manifestacija Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah”, koja je za nama. O tome u okviru centralnog dijela naše emisije donosimo Vam razgovor sa pomoćnikom glavnog imama Miralem ef. Babajićem.

Pored razgovora sa našim gostom, u okviru rubrike “Sarajevske priče” donosimo Vam lijepu priču u kojoj naše gošće Sabrija Mehmedović i Dženana Delić komentarišu ovogodišnju manifestaciju i njen značaj u našem okruženju.

Preporučujmo vam da poslušate i izvod iz hutbe imama, hatiba i muallima Istiklal džamije na Otoci mr. Ahmeta Skopljaka pod nazivom “Poslanikova empatija i altruizam”.

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

11. Zajedno u dobru - 13.12.2018. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo