Ništa nevažno: kakav je odnos mladih prema društvenom angažmanu?

13 Dec 2018

U novom izdanju emisije „Ništa nevažno“ razgovaramo sa Fahirom Brodlijom, direktoricom udruženja Global Aktivne za Bosnu i Hercegovinu i Sumejom Ivazović, studenticom na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Global Aktivne je udruženje koje okuplja i osnažuje mlade djevojke i žene kroz edukativne, humanitarne i sportske aktivnosti. Njihovi počeci rada se bilježe od 2013. godine u Turskoj i SAD-u da bi 2015. godine ovo društvo zaživjelo i u Bosni i Hercegovini. U svojim raznovrsnim aktivnostima, ovo udruženje razvija svijest o značaju pozitivnog odnosa prema zajednici te o tome šta kao pojedinci možemo uraditi za bolji život, bolje uvjete, bolji standard. Od kursa engleskog jezika, kursa arapskog pisma, do šivenja, urbanog vrtlarstva, fotografije i drugih aktivnosti, Global Aktivne dokazuju da se uz rad i trud mnogo može postići. Pored toga, vrijedi napomenuti da u svom programu imaju i realizaciju seminara i predavanja o zdravlju, psihologiji te religijskim temama.

Kroz ovosedmični razgovor tretiramo pitanje odnosa mladih prema društvenom angažmanu te kako mladi doprinose kvalitetnoj društvenoj slici naše zemlje. Osvrnut ćemo se i na dosadašnji rad spomenutog udruženja, projektima i planovima koji će se nastojati realizirati u budućnosti.

Pored toga, Lejla Tutić, motivacijski govornik i autor knjige „Život sa svrhom“ u još jednom izdanju donosi nam nekoliko inspirativnih savjeta za naše mlade pod nazivom „Slika o sebi“. Naime, Lejla objašnjava koliko je važno za mlade da shvate da je njihov vlastiti odnos i pristup životu rezultat njihovog postignutog uspjeha.

Još mnogo nevjerovatnih i uspješnih priča nas očekuje, budite sa nama kako bismo zajedno svjedočili snazi koju mladi neprestano pokazuju kroz svoj rad i trud. S tim u vezi, pozivamo sve mlade ljude da pišu na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i budu dio zajednice društva mladih. Vaše pohvale, kritike i sugestije su uvijek dobrodošle. Emisiju uređuje i vodi Kerim Sefer.

Emisija se emituje subotom od 18:00 sati.

Ocijeni
(4 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo