13. Zajedno u dobru: Sabur - strpljivost Istaknuto

27 Dec 2018

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019. 

Trinaesto izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 27. decembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Sabur – strpljivost”.  O tome u okviru centralnog dijela naše emisije donosimo Vam razgovor sa Muhamed-ef. Abazom, imamom, hatibom i muallimom u džematu Jezero.  

Pored razgovora sa našim gostom, u okviru rubrike “Sarajevske priče” donosimo Vam priču o saburu porodice Bjelak sa Vratnika, koja može biti primjer strpljivosti u iskušenjima.    

Preporučujmo vam da poslušate i izvod iz hutbe imama, hatiba i muallima džemata Donji Hadžići Maida-ef. Alađuza pod nazivom “Sabur”.

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

13. Zajedno u dobru - 27.12.2018. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo