Ništa nevažno: kako uočiti vezu između vjere i nauke?

04 Jan 2019

Mladi ljudi nastoje uskladiti obaveze nasuprot hobija, odvojiti ono što je značajno od onoga što negativno utječe na produktivnost i uspjeh. Može li mlada osoba na svom odgojnom pa i obrazovnom putu uočiti vezu između nauke i vjere?

U novom izdanju emisije „Ništa nevažno“ donosimo nekoliko različitih primjera koji nam dokazuju kako su vjera i nauka povezane i neodvojive.

U današnjem, možda najsavremenijem dobu u kojem čovjek može živjeti, kada je ubrzan tempo života znatno utjecao na naša gledišta, postoje nebrojene mogućnosti otkrivanja fascinantnog svijeta, kako funkcionira i kako je sve uređeno prema ustrojstvima nauke ali i vjere koja potvrđuje mnoge naučne zakonitosti, i to mnogo ranije.

Saznajte kakve zdravstvene koristi donosi namaz, koja četiri muslimanska izuma su promijenili svijet te koji primjeri pokazuju zapanjujući dizajn planete Zemlje.

U rubrici „Moj prostor“ predstavljamo mladu Medihu Jašarević, učenicu četvrtog razreda Filološke gimnazije u Travniku koja će nam govoriti o svojoj ljubavi prema pisanju te hodeći tim stazama osvaja prvo mjesto na konkursu za najbolji literarni rad povodom manifestacije „Dani šejha Abdulvehhaba Ilhamije Žepčaka 2018“ koju organizuje BZK „Preporod“ Travnik. Svoje sugestije i snimke možete slati na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i biti dio emisije za mlade.

Emisiju uređuje i vodi Kerim Sefer.

Budite uz nas subotom od 18:00 sati.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo