Skripta: festival ulične umjetnosti kao odlična platforma za mlade umjetnike

27 Apr 2019

U novom izdanju emisije Skripta razgovaramo s Kerimom Mušanovićem, mladim likovnim umjetnikom o njegovim projektima, likovnoj umjetnosti i njenom položaju u našem društvu te kakva je budućnost čeka. S Kerimom smo razgovarali i o mladima i prilikama, radu i zalaganju te šta može biti inspiracija budućim bosanskohercegovačkim slikarima.

Govorili smo i o festivalu ulične umjetnosti kao odličnom načinu približavanja likovnog djelovanja svim njenim ljubiteljima. Na taj način bi se ljepota i jedinstvo boja učinili svima dostupnim, što je odlična prilika za sve one koji se nastoje pokazati u ovoj umjetnosti.

Također, jedno od Kerimovih djela nalazi se i u dalekom Los Angelesu u Muzeju iluzija, a o čemu se radi, doznajte u večerašnjoj emisiji.

Kerim je također pohvalio i projekat oslikavanja 3D pješačkih prelaza u Sarajevu koji će biti vidljiviji i pješacima i vozačima. To predstavlja kreativan i funkcionalan poduhvat koji se već u mnogim svjetskim gradovima i primjenjuje. Podsjećamo kako nam se možete javiti na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. sa prijedlozima i idejama za koje smatrate da zaslužuju biti dio platforme za mlade u emisiji Skripta.

Emisija se emitira subotom od 18:00 sati. Budite uz nas.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo