22. godišnjica masakra na mezarju Budakovići

12 Jun 2015

Delegacija Kantona Sarajevo obilježila je danas polaganjem cvijeća ispred spomen ploče kod mezarja Budakovići te učenjem fatihe i minutom šutnje 22. godišnjicu od pogibije Edhema Borovine, Salke Bradića, Osmana Curića, Asima Džaferovića, Amira Džanke, Asima Konakovića, Sejdalije Kurtića, Kasima Pintola, Smaila Sarača i Begana Sarajkića.

Tog kobnog 12. juna 1993. godine od minobacačke granate ispaljene sa agresorskih položaja na dženazi Fadile Karšić, osim ubijenih, teže i lakše je ranjeno još  troje Sarajlija.
    
"Zaborav je grijeh, zaborav je saučesništvo u zločinu. Zato smo mi ovdje, a bit ćemo i narednih godina da se sjetimo svih naših ubijenih sugrađana, kako bi nam sjećanje na njih bilo opomena da se stradanja nevinih ljudi nikada i nikome ne ponove, ali i zbog naše djece koja treba da znaju šta se u našem gradu dešavalo tokom agresije“, rečeno je nakon odavanja počasti.
     

Cvijeće na spomen obilježje položile su i počast odale i delegacije Grada Sarajeva i Općine Stari Grad, kaže se u saopćenju Press službe Kantona Sarajevo.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo