Čestitka muftije tuzlanskog povodom Nove 1437. hidžretske godine

13 Okt 2015

Danas je Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, javnosti uputio čestitku povodom nastupanja Nove 1437. hidžretske godine. Muftija je podsjetio na odnos ensarija prema muhadžirima:

"U ovoj prilici, dok svakodnevno gledamo hiljade muhadžira iz bliskoistočnih zemalja kako prolaze našim krajevima u svojoj hidžri, prisjetimo se bratskog odnosa stanovnika Medine prema muhadžirima iz Mekke. Neka njihova saosjećajnost bude inspirativna za naš bolji odnos prema ljudima u nevolji u ovom vremenu.

Prisjetimo se i stanja naših povratnika, doskorašnjih muhadžira, koji se u svojim domovima, i dvadeset godina nakon uspostave mira, i dalje bore sa svakodnevnim nedaćama i nasrtajima na njihovo dostojanstvo i mir.

Podsjetimo se i da je hidžra stalna vlastita borba za postizanje boljih uvjeta za djelotvornije ispunjenje misije islama, ali i naše stalno sklanjanje od neprimjerenih djela.

Neka u novoj hidžretskoj godini naše međusobno razumijevanje i potpomaganje u dobročinstvu i čestitosti, a napuštanje djela koja nas okreću grijehu i nesporazumima, bude naša vodilja.

Svima vam želim puno uspjeha i zadovoljstva u 1437. hidžretskoj godini."

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo