Žepče: Javno priznanje Islamskoj zajednici za pomoć u vrijednosti preko 700.000 KM Istaknuto

16 Okt 2015

Povodom Dana Općine Žepče, 14.oktobra, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena su javna priznanja za kolektive i pojedince koji su pomogli stanovništvu Općine pogođenom lanjskim katastrofalnim klizištima i poplavama.

Tim povodom javno priznanje Godišnja nagrada Općine Žepče dodijeljena je i Rijasetu IZ u Bosni i Hercegovini. Priznanje je dodijeljeno u znak zahvalnosti na donacijama i pomoći u stambenom zbrinjavanju porodica koje su u prošlogodišnjim poplavama i klizištima ostali bez svojih domova.


Godišnju nagradu Općine Žepče iz ruku predsjednika Općinskog vijeća Žepče Muhameda Jusufovića u ime Rijaseta IZ U BiH primio je Ismail ef. Smajlović, direktor Uprave za administrativne i pravne poslove Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Nakon što su Općinu Žepče prošle godine pogodile strašne poplave u kojima su uništena 84 stambena objekta, novčana sredstva za izgradnju sedamnaest stambenih jedinica (17) u vrlo kartkom roku osigurao je Rijaset IZ u BiH. Ukupno u ove svrhe Rijaset je izdvojio preko 700.000 KM. Osim ove pomoći, Rijaset IZ na području Općine Žepče učestvovao je i u sanaciji klizištem oštečene mjesne džamije u Balačićima a osigurao je i donaciju u školskom priboru i ruksacima za školarce Osnovnih škola u Žepču, Begovom Hanu i Željeznom Polju.

(preporod)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo