Zamjenik reisu-l-uleme posjetio Predstavništvo BiH pri Vijeću Evrope Istaknuto

15 Nov 2016

Delegaciju Islamske zajednice IZ u BiH, na čelu sa zamjenikom reisu-l-uleme Husejin-ef. Smajićem, primio je u prostorijama Stalnog predstavništva Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope u Strazburu, Šef stalne misije Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope, ambasador Predrag Grgić.

Zamjenik reisu-l-uleme Husejin-ef. Smajić upoznao je ambasadora Grgića o aktivnostima i inicijativama Islamske zajednice prema institucijama Evropske unije, prije svega o aktivnostima novouspostavljenog predstavništva Islamske zajednice u Briselu, te o planovima za uspostavom sličnog predstavništva pri Vijeću Evrope. Ministar Grgić je obećao podržati organizaciju konferencije o Islamskoj zajednici naredne godine u Vijeću Evrope, te podržati  održavanje sličnog skupa i izložbe povodom 20. godišnjice od osnivanja Međureligijskog vijeća 2017. godine.

Delegacija IZ u BiH na čelu sa zamjenikom reisu-l-uleme Husejin-ef. Smajićem, prije posjete Stalnom predstavništvu BiH pri Vijeću Evrope, učestvovala je na Konferenciji Vijeća Evrope pod nazivom: "Razmjena mišljenja o religijskoj dimenziji interkultutralnog dijaloga - uloga obrazovanja u prevenciji radikalizacije i nasilnog ekstremizma", održanoj 9. i 10. novembara 2016. godine u Strazburu.

(Preporod)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo