Reisu-l-ulema primio direktora Direkcije za obrazovanje Diyaneta Republike Turske

18 Nov 2016

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu je primio direktora Direkcije za obrazovanje Diyaneta Republike Turske dr. Alija Erbaša i dekana Fakulteta islamskih nauka Univerziteta Bayezit Yildirim u Ankari dr. Mehmeta Ünala.

Tokom susreta u četvrtak razgovarano je o saradnji Direkcije za obrazovanje Diyaneta i Uprave za nauku i obrazovanje Rijaseta, posebno kada je riječ o medresama i islamskim fakultetima, i u tom smislu obostrano je pokazana velika otvorenost za saradnju.

Gosti iz Turske dr. Ali Erbaš i dr. Mehmet Ünal su prisustvovali simpoziju o obrazovanju kadrova Islamske zajednice u BiH i u okviru jedne od sesija predstavili su i svoja izlaganja. Kako je istaknuto prilikom ovog susreta, strategija Islamske zajednice o visokom obrazovanju koja je 2014. godine usvojena za period ‎2014 – 2024 predstavlja važan mkorak ka dobroj budućnosti kada je riječ o kvalitetnom kadru te dobar pokazatelj da Islamska zajednica po ovom pitanju ide u korak s vremenom.

(MINA)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo