Reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović: Bajram je prilika da u živote unesemo radost i probleme ostavimo iza sebe Istaknuto

24 Jun 2017

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je danas čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, 25. juna.

Kavazović je kazao da je iza vjernika mjesec Božije milosti i oprosta, mjesec u kojem su džamije na mukabelama i teravijama bile pune te da je veliko ohrabrenje to što su mladi ljudi učestvovali u aktivnostima svojih džemata, a brojne aktivnosti i sami organizovali.

"I da nam ramazan nije donio nijednu više blagodat ova bi bila dovoljna da imamo razloga sretni dočekati sutrašnji Bajram. Na nama je sada da tu nadu i snagu koju nam je ulio ramazan prenesemo u našu svakodnevnicu.

 

Taj duhovni preporod koji smo iskusili na ličnom i kolektivnom nivou treba biti naš zalog za uspjehe koje moramo postizati zarad budućih generacija. Danas nam više nego ikada treba dobrih vijesti i nade u bolje sutra", poručio je Kavazović.

Istakao je da su bajramski dani prilika da u živote unesemo radost i da je podijelimo s drugima, da barem na kratko ostavimo sve probleme i neslaganja iza sebe.

"I Uzvišeni nam u Kur`anu poručuje da nikada ne smijemo klonuti duhom i prepustiti se beznađu. Njegove su riječi: 'Nadu u milost Gospodara svoga mogu gubiti samo oni koji su s pravog puta skrenuli'.

 

Braćo i sestre, svima vama u domovini Bosni i Hercegovini, u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i dijaspori, želim sretne i berićetne bajramske dane. Provedimo ih s porodicom, rodbinom, prijateljima i komšijama. Neka u srca svih nas Uzvišeni unese nadu u Njegovu milost i dobro u svijetu u kojem živimo. Bajram šerif mubarek olsun", stoji u bajramskoj čestitki reisu-l-uleme Kavazovića.

 Radio BIR

Ocijeni
(6 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije