Rijaset Islamske zajednice u BiH: Sergija za pomoć u obnovi Hadži-baline i Sinan-pašine džamije Istaknuto

25 Jan 2018

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na današnjoj sjednici je prihvatio i prijedlog Uprave za vjerske poslove da se organizuje sergija za pomoć u obnovi i završetku radova na rekonstrukciji džamija Hadži-baline i Sinan-pašine na području Muftijstva mostarskog.

Podržana je i inicijativa Vakufske direkcije za organiziranje međunarodne konferencije o restituciji. S obzirom da su u toku završni radovi na zgradi studentskog doma u sarajevskom naselju Vrbanjuša, Rijaset je usvojio prijedlog zaključka o osnivanju ustanove Studentskog centra Islamske zajednice.

Rijaset je donio odluku o realizaciji dijela sredstava prikupljenih od dobrovoljnih priloga skupljenih na sergiji za pomoć narodu Sirije koja će biti utrošena na finansiranje rada dvije osnovne škole u okolini Halepa.

Također, na današnjoj 41. redovnoj sjednici Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića usvojena je i odluka o raspisivanju konkursa za izradu ilmihala za mektebsku nastavu prema novom Nastavnom planu i programu.

Istovremeno, razmatrano je i više drugih administrativno-pravnih odluka iz nadležnosti Rijaseta, te usvojeno više odluka o radno-pravnom statusu uposlenika. Na prijedlog Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH doneseno je više odluka o pomoći organizacijama i pojedincima, posebno u povratničkim džematima.

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo