Rijasetov projekat kurbana prilika za održivi povratak u Srebrenici

12 Mar 2015

Medžlis Islamske zajednice Srebrenica Rijasetov projekat nabavke kurbana od povratnika smatra od velike važnosti, jer omogućava ekonomsku održivost povratnika, kazano je nakon sastanka predstavnika Medžlisa, zainteresiranih uzgajivača sitne i krupne stoke i predstavnika Rijaseta.

Naime, u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice u Srebrenici boravio je 11. marta 2015. Bilal Memišević, iz Ureda za ekonomske poslove Rijaseta Islamske zajednice.

Poslije sastanka sa glavnim imamom i predsjednikom Medžlisa IZ Srebrenica i razgovora o planovima Kurban projekta za 2015. godinu, također je upriličen susret sa zainteresovanim povratnicima, uzgajivačima sitne i krupne stoke za Kurban pojekat.

Bilal Memišević je velikom broju prisutnih povratnika predstavio ovaj projekat, koji su pokazali veliku zainteresovanost.

Medžlis IZ u Srebrenici u ime svih povratnika zahvalio se Rijasetu IZ u BiH na planskom i sistemskom jačanju povratnika, te svima ljudima u dijaspori i u Bosni i Hercegovini koji uplaćuju kurbane u Islamskoj zajednici, jer spomenuti projekat je od velike važnosti i omogućava ekonomsku održivost povratnika u manji entitet Bosne i Hercegovine.

(Rijaset.ba)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo