Povodom 20. godišnjice genocida škole u Srebrenici opremaju kompjuterima Istaknuto

16 Mar 2015

Humanitarna organizacija Bosnia Appeal je, povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici, pokrenula humanitarno-edukativnu akciju kako bi tri škole u Srebrenici opremila kompjuterskom opremom (laptopima).

- Cilj nam je da, pošto ne možemo preokrenuti točak historije i spriječiti nezapamćeni genocid, pomognemo novim generacijama u Srebrenici da se edukuju i postanu bolji ljudi od onih koji su počinili najveći zločin u novijoj historiji čovječanstva - navodi ova humanitarna organizacija.

Poziva sve koji su u mogućnosti da se uključe u humanitarnu akciju doniranjem kvalitetne opreme ili novčanih sredstava.

Bosnia Appeal iz Birminghama je osnovana u maju 1995. sa ciljem pomoći bh. izbjeglicama koji žive u Engleskoj. Od tada realizirala veliki broj humanitarnih akcija i na taj način olakšala život mnogim građanima BiH u domovini i iseljeništvu.

Pored humanitarnih aktivnosti, organizacija je svoje djelovanje usmjerila i na pružanje raznih vidova pomoći i informacija bh. građanima, koje su važne za njihov život i integraciju u Velikoj Bitaniji.

Bosnia Appeal osim toga djeluje edukativno i preko svoje web stranice www.bosniaappeal.org dala je šansu svim građanima, prije svega djeci i omladini, da usavršavaju bosanski jezik i stiču nova saznanja o BiH, njenoj kulturi i tradiciji, odnosno da i na taj način održavaju vezu s domovinom.

(fena)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije