Sprečavanje genocida i masovnih zločina je ostvarivo: Seminar o prevenciji Istaknuto

16 Mar 2015

The Auschwitz Institute for Peace and Reconciliation (SAD) i Family Memorial Foundation Ltd. u saradnji s Centrom za dijalog - Vesatijja od 19.03.2015. do 21.03.2015. godine u prostorijama Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu organizuju seminar pod nazivom Professional Seminar for National Genocide and Mass Atrocity Prevention.

Ovaj seminar je utemeljen na uvjerenju da je sprečavanje genocida i masovnih zločina ostvarivo. Cilj ove inicijative je da razvije mrežu sposobnih vođa zajednice u Bosni i Hercegovini i opremi ih sa profesionalnim alatima, kako bi sopstvenim zalaganjem spriječili genocid i masovne zločine, navodi se u saopštenju organizatora.

Želja organizatora je da uključi sve zajednice u Bosni i Hercegovini - vjersku, državnu, akademsku i civilno društvo - i radi s njima na stvaranju mreže organizacija koje će educirati i djelovati u duhu prevencije genocida i masovnih zločina.

Učesnici seminara će se putem izlaganja predavača, prezentacije analiza slučaja i drugih oblika izučavanja genocida i ratnih zločina iz prve ruke imati priliku podrobnije se upoznati s samom tematikom.

(MINA)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije