Grupa konjanika krenula iz Potočara na put do Ajvatovice Istaknuto

29 Jun 2018

Grupa od 15 konjanika s područja Podrinja danas je ispred Memorijalnog centra u Potočarima ispraćena na put do Ajvatovice.

- Učestvujemo zajedno u jednoj bosanskoj priči Ajvatovici koja je najstarije dovište u BiH. Medžlisi iz Zvornika, Bratunca i Srebrenice su podržali ovu manifestaciju, nadamo se da će ovo u budućnosti biti razvijenija priča - kazao je Feni Mustafa ef. Muharemović, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Zvornik.

Esad Pinjo jedan je od pet Konjanika koji su iz Sarajeva došli u Potočare.

- Iz Potočara idemo do Sarajeva, a sutra nastavljamo dalje. Organizator grupe iz Sarajeva je Kemal Drkić. Dolaskom u Potočare željeli smo da uveličamo ovaj događaj - kazao je Pinjo.

Konjanici Konjičkog kluba "Hidalgo" krenuli su u srijedu ujutro iz At mejdana u Sarajevu da bi u nedjelju prisustvovali vjerskoj manifestaciji "508. Dani Ajvatovice". Konjanike je na At mejdanu ispratio i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović sa suradnicima te mnogobrojni građani.

Ovogodišnji 'Dani Ajvatovice' bit će završeni u nedjelju, 1. jula kad će kolone vjernika iz BiH i inozemstva krenuti put najvećeg dovišta muslimana u Evropi - Ajvatovice, gdje će biti organiziran prigodan vjerski program.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo