Učesnici pohoda mira 'Sarajevo-Nezuk-Potočari 2018' krenuli iz Sarajeva Istaknuto

03 Jul 2018

Udruženje građana "Svjedoci svog vremena" u povodu obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici sedmu godinu organizira pohod mira "Sarajevo-Nezuk-Potočari 2018", a ovogodišnji učesnici krenuli su jutros iz Sarajeva.

- Ove godine krenulo je 35 učesnika na put dug oko 280 kilometara. Dvoje učesnika će se pridružiti u Kalesiji, a petero u Nezuku - kazao je Feni jedan od organizatora Muhamed Papić.

Dodao je da je prvog dana planirano pješačenje do Planine Ozren (Ovčija ravan) gdje će kolona učesnika prenoćiti.

- Drugog dana planirano je pješačenje do Planinarskog doma Ponijerka Olovo, gdje će učesnici prespavati, a trećeg dana predviđeno je pješačenje do Planinarskog doma "Javorje" Konjuh. Učesnici pohoda mira četvrtog dana pješačit će do Jelovog Brda, gdje će i noćiti - naglasio je Papić.

Petog dana pješačit će se do Nezuka, gdje će se učesnici priključiti tradicionalnom Maršu mira "Nezuk-Potočari"

- Nadamo se da ćemo na ovaj način doprinijeti jačanju osjećaja zajedništva, pripadnosti, odgovornosti i povezanosti, odati počast nastradalima, podsjetiti te dati skromni doprinos da se ne dozvoli zaborav i da se nikada i nikome više ne dogodi genocid - poručili su iz Organizacionog odbora pohoda mira "Sarajevo-Nezuk-Potočari 2018".

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo