Predsjedništvo BiH pokrovitelj ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma

17 Mar 2015

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na čelu s predsjedavajućim Mladenom Ivanićem pokrovitelj je ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma (SBF), koji će se 13. i 14. maja održati u glavnom gradu BiH.

Organizator konferencije, koja se šestu godinu zaredom održava, je BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB).

Kako je saopšteno iz BBI banke, konferencija se održava pod motom "One Region, One Economy" i okupit će najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta.

"Naziv konferencije pokazuje jasnu opredijeljenost BBI razvoju, ne samo BiH već i cjelokupnog regiona Jugoistočne Evrope. Posebna pažnja bit će posvećena mogućnostima razvoja poduzetništva s fokusom na IT industriju, razvijanju regiona kao centra organske hrane za Evropu te pozicioniranju regiona kao edukativnog centra. Jedan od najvažnijih ciljeva konferencije je uvezivanje i predstavljanje prirodnih i ljudskih resursa regiona te otvaranje vrata regionalnim kompanijama za izlazak na tržišta zemalja Istoka i Sjeverne Afrike gdje već postoji tradicija dobrih poslovnih odnosa", navodi se u saopštenju.

(AA)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije