Stručni seminar o prevenciji genocida i masovnih zločina Istaknuto

19 Mar 2015
Sprečavanje genocida i masovnih zločina je ostvarivo: Seminar o prevenciji Sprečavanje genocida i masovnih zločina je ostvarivo: Seminar o prevenciji

Stručni seminar o prevenciji genocida i masovnih zločina počinje danas u prostorijama Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu.

Organizatori seminara, The Auschwitz Institute for Peace and Reconciliation (SAD) i Family Memorial Foundation, u saradnji s Centrom za dijalog "Vesatijja", uvjereni su da je sprečavanje genocida i masovnih zločina ostvarivo.

Cilj ove inicijative je da razvije mrežu sposobnih vođa zajednice u Bosni i Hercegovini i opremi ih s profesionalnim alatima, kako bi sopstvenim zalaganjem spriječili genocid i masovne zločine.

Želja organizatora je da uključi sve zajednice u Bosni i Hercegovini, vjersku, državnu, akademsku i civilno društvo, i radi s njima na stvaranju mreže organizacija koje će educirati i djelovati u duhu prevencije genocida i masovnih zločina.

Učesnici trodnevnog seminara će putem izlaganja predavača, prezentacije analiza slučaja i drugih oblika izučavanja genocida i ratnih zločina iz prve ruke imati priliku podrobnije se upoznati sa tematikom.
Izlaganja će biti na engleskom jeziku. #

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo