BH. SVJETSKI BOKSERSKI PRVAK MENSUR PELJTO: 'Ostavljen sam i prepušten sebi, da se branim. Sam kao i prije 23 godine!'' Istaknuto

20 Mar 2015

U ovosedmičnom izdanju dijaloške emisije ''Podijum'', u petak 20. marta od 18:00 h mogli ste poslušati razgovor s jednim od najistaknutijih predstavnika bh. sportske scene, vicešampionom, a onda i prvim profesionalnim prvakom iz Bosne i Hercegovine, sportistom godine u 1996., bivšim bokserom Mensurom Peljtom.

Peljto je govorio o bogatoj sportskoj karijeri, ali prvi put u cjelosatnoj radijskoj emisiji, ekskluzivno u programu Radija IZ-e BIR osvrnuo se na detalje istrage i optužnice za navodni ratni zločin, koju protiv njega vodi Osnovni sud Brčko Distrikta.

''Proces traje. Za mene je ovo najveća farsa. Poznajući svoj životni put, razloge sumničenja, hapšenja i suđenja, nadam se da ću izaći kao pobjednik. Tada nas je u naselju Gluhakovac ostalo petero. I danas, 23 godine poslije ostao sam sam, prepušten sebi da se branim od nečega što nisam počinio.'' - izjavio je Peljto.

Snimak emisije možete poslušati na ovom linku.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo