Skaka uručio članovima Predsjedništva BiH pozivnice za otvorenje EYOF-a

07 Feb 2019

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i članovima Predsjedništva Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću pozivnice na Svečanu ceremoniju otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF 2019.

Skaka je istaknuo značaj podrške koju članovi Predsjedništva pružaju toj manifestaciji, te je izrazio očekivanje da će EYOF 2019. doprinijeti jačanju države, širenju pozitivne energije i promociji mladosti i napretka.

- Ovo su veliki dani za Bosnu i Hercegovinu zbog čega nam je izuzetno važno da je Predsjedništvo BiH uz nas - rekao je gradonačelnik Sarajeva.

EYOF 2019 je najveći sportski događaj koji se, nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, održava u Bosni i Hercegovini.

Mladi sportisti iz 46 evropskih zemalja, njih više od 1.500, takmičit će se u osam sportova: alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snowboard, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

Procjenjuje da će više od 6.700 osoba biti uključeno u pripremu, organizaciju i učešće u tom festivalu sporta, mladosti i druženja.

EYOF je najmasovniiji višesportski događaj za mlade Evrope, podučava mlade vrijednostima i idealima sadržanim u Olimpijskoj povelji te obrazuje i motivira mlade da se bave sportom i usvajaju zdrav način života.

EYOF 2019. se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo