Logo
Printaj ovu stranu

U razmjeni vatre ubijen Edin Gačić

, Objavljeno u BiH

Jake policijske snage raspoređene su na mjestu gdje je otkriven a potom u razmjeni vatre i ubijen višestruki ubica Edin Gačić, u mjestu Zabrđe nedaleko od Lepenice, gdje je i tokom noći nastavljen uviđaj.

Timove policije je posjetio i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara. Ministar je kazao da se pripadnik policije, koji je ranjen u razmjeni vatre tokom akcije u kojoj je ubijen Edin Gačić, osjeća dobro i da je van životne opasnosti.

"Policajac je dobro. Mogu reći da se osjeća dobro", kazao je kratko Čampara.

Naglasio je da je posebno ponosan na pripadnike policije koji su pomogli da ubica bude likvidiran.

"Zaista sam ponosan na pripadnike policije. Oni su kao i uvijek vrlo profesionalno i odgovorno izvršili svoj zadatak. Važno je da je na kraju ubica likvidiran", rekao je federalni ministar unutrašnjih poslova.

Napomenuo je da je država dužna voditi brigu o porodici policajca Mahira Begića kojeg je Gačić usmrtio prije nekoliko dana. "Nakon svega, ostao je žal za ubijenim pripadnikom policije Mahirom Begićem. Mi smo ipak sada dužni da vodimo brigu o njegovoj porodici", rekao je Čampara.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica, istakao je kako je presretan što Edin Gačić više nije sigurnosna prijetnja.

"Želim se ovom prilikom sjetiti i porodice preminulog Sultanića u Konjicu i našeg policajca. Hvala svima koji su davali informacije. Vlada je danonoćno zasjedala, hvala svima koji su imali povjerenja i dali nam podršku, hvala hrabrim policijskim službenicima cijele BiH. Želim se zahvaliti FUP-u, OSA-e i SIPA-e koji su život i sigurnost građana činili normalnim", rekao je Katica te je dodao kako je ovo bila najmasnovnija potraga za bjeguncem u BiH.

"Urodila je plodom jer smo svi zaboravili na naše nadležnosti, predali se srcem i dušom u sve ovo. I presretan sam da smo ovo završili", kazao je ministar Katica. Policijski komesar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović novinarima je kazao da je informacija OSA-e koja je podijeljena s rukovodiocima policijskih agencija rezultirala sačinjavanjem plana. "Bilo je mnogo informacija o kretanju ove osobe, ali moram reći da je sinoć informacija OSA-e koja je podijeljena s rukovodiocima policijskih agencija rezultirala sačinjavanjem plana", rekao je Halilović.

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. februara, a policija je za njim tragala od prošlog ponedjeljka zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je prije ovih ubistava počinio još dva; 1998. godine je ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.

 

ocijeni
(0 glasova)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB