O tome se priča: Problem migranata nije samo problem Bihaća ni BiH nego cijele Evrope Istaknuto

13 Mar 2019
(Screenshot) Emisiju poslušajte klikom na link na kraju članka ↓ (Screenshot) Emisiju poslušajte klikom na link na kraju članka ↓

O trenutnoj situaciji uzrokovanoj prisustvom velikog broja migranata i izbjeglica u Bihaću, za Radio BIR, u emisiji “O tome se priča”, govorio je Šuhret Fazlić gradonačelnik Bihaća.

Gradonačelnik Fazlić je o trenutnoj situaciji u ovom bosanskohercegovačkom gradu istakao da građani Bihaća nemaju ništa protiv migranata, da je država zakazala te da nije pošteno, ljudski niti u skladu sa zakonom da se građani Bihaća sami nose sa ovim problemom.

Šuhret Fazlić je naglasio da strategiju za rejšavanje ovog problema nemaju i da ga frustrira što je država BiH u ovom problemu pokazala svoju nemoć.

Na samom kraju Fazlić je poručio da je bitno stvoriti front u BiH kako bi i pored svega pokazali da smo ipak mi svi ljudi i da mi moramo kao zajednica pomoći tim ljudima i tretirati ih kao ljude.

Razgovor sa gradonačelnikom je vodio urednik emisije "O tome se priča" Nadžad Abdić a cijelu emisiju je moguće pogledati na Facebook stranici radija BIR:

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo