Muftija bihaćki u posjeti Emir ef. Nuhiću, imamu u Blagaju Istaknuto

01 Avg 2019

Povodom ponovljenih prijetnji upućenih putem društvenih mreža Emir ef. Nuhiću, imamu u džematu Blagaj-Japra, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić posjetio je imama i njegovu porodicu.

U pratnji muftije su bili: Rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje, Mensur-ef. Ćehić, v.d. glavnog imama Medžlisa IZ-e B.Novi, Samir-ef. Ahmić, te predsjednik Povjerenuištva Elvir-ef. Vakufac.

Muftija je izrazio svoje suosjećanje sa situacijom u kojoj se nalazi Emir-ef., njegova porodica i džematlije, te pozvao nadležne institucije u RS i BiH da poduzmu adekvatne mjere kako se ovakve i slične stvari ne bi dešavale u budućnosti .

Ponavljanje prijetnji i uvreda efendiji Nuhiću od iste osobe pokazuje da nadležni organi nisu ozbiljno shvatili ranije upućene prijetnje i nisu poduzeli adekvatne mjere. Od nadležnih organa tražimo da se ovaj i slični događaji tretiraju s potpunom ozbiljnošću i punim profesionalizmom.

Imajući u vidu da su u ovom entitetu počinjeni teški zločini i genocid nad našim narodom, svaka prijetnja za povratnike predstavlja i direktnu opasnost, Činjenica da su prijetnje upućene imamu, koji u svojoj misiji propagira plemenite vrijednosti, daje ovom događaju posebnu dimenziju i smatramo ga kao atak na sve imame i Islamsku zajednicu.

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo