Akcija darivanja krvi u sklopu manifestacije „Dani Karađoz-begove medrese“

09 Apr 2015

Tradicionalna akcija darivanja krvi, koja se priređuje u sklopu manifestacije "Dani Karađoz-begove medrese" održana je 8. aprila 2015. godine, u Karađoz-begovoj medresi.

Darivanjem krvi maturanti na kraju medresanskog hoda humanošću i praktičnošću pokazuju  naučene vjerske i kur'anske principe da je spašavanje života jednog čovjeka kao spašavanje cijelog čovječanstva.

I 370. generacija maturanata Karađoz-begove medrese potvrdila je to, odazvavši se akciji, koju škola već godinama realizuje u saradnji sa RMC "Dr. Safet Mujić".

Akciji su se odazvali maturanti i maturantice, ali i drugi uposleni u Karađoz-begovoj medresi, koji su željeli dati doprinos ovoj nadasve humanoj akciji, koja je od velikog značaja za RMC "Dr. Safet Mujić". Istakli su kako bi ovakvih akcija trebalo biti što više, jer njima pomažemo spašavanje ljudskih života.

Uposleni u RMC-u "Dr. Safet Mujić" pohvalili su nastojanja Karađoz-begove medrese da iz godine u godinu rade na podizanju svijesti o ovom vrijednom činu darivanja krvi kod svojih učenika, za što je potvrda sve veći odziv naših maturanata.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo