Š. Džaferović i C. Wiliamson razgovarali o Brčko distriktu

05 Sep 2019

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović danas je u Sarajevu o političko-ekonomskom stanju razgovarao sa predsjedavajućim Arbitražnog tribunala za spor oko međuentitetske linije razgraničenja u području Brčkog ambasadorom Johnom Clintom Williamsonom, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikt BiH Michael Scanlan, Džaferović je naglasio važnost Brčko distrikta za BiH, te je Williamsonu poželio uspješan rad.

Ovom prilikom Džaferović je istakao značaj Arbitražnog tribunala za Brčko i funkcionisanje Brčko distrikta BiH u skladu s Arbitražnom odlukom, te izrazio čvrsto opredjeljenje za očuvanje i unapređenje vrijednosti na kojima je konstituisan Brčko distrikt BiH i naglasio da je primjer mulitietničke sredine koja dobro funkcioniše.

Ambasador Williamson je zahvalio Džaferoviću za podršku u radu, te izrazio zadovoljstvo saradnjom sa zvaničnicima i institucijama u cilju očuvanja stabilnosti i održivosti Distrikta.

"Strukture u Brčko distriktu BiH su stabilne ali ima prostora za napredak u oblastima dobrog upravljanja, razvoju infrastrukture i jačanju ekonomije", naglasio je Williamson.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, sastanku je prisustvovao savjetnik Zoran Mikulić, a u ime člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika savjetnik Dragoljub Reljić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo