Vojni imami posjetili Fakultet islamskih nauka u Sarajevu Istaknuto

24 Sep 2019

Više od pedeset visokopozicioniranih oficira i generala iz 14 zemalja svijeta posjetilo je Fakultet islamskih nauka (FIN), u okviru Treće međunarodne konferecije vojnih imama koja je počela jučer u Sarajevu.

Posjeta je relizirana u segmentu Konferencije koji tretira upoznavanje kulturnog i vjerskog nasljeđa Bosne i Hercegovine.

U obraćanju gostima, uz riječi dobrodošlice, profesor Zuhdija Adilović, dekan FIN-a, istakao je važnost i poziciju ove visokoškolske ustanove u strukturi Islamske zajednice (IZ) kao institucije koja kroz odgojno-obrazovni program predstavlja spoj vrijednosti Istoka i Zapada.

Fakultet i njegov historijski značaj predstavio je profesor Aid Smajić, koji je prisutne informirao i o određenim važnim savremenim projektima na kojima Fakultet predano radi.

Posjeta je završena druženjem u Malom atriju Fakulteta, tokom kojeg je vojni muftija Hadis ef. Pašalić uručio Zahvalnicu dekanu Fakulteta za dugogodišnju uspješnu i kvalitetnu saradnju.

Podsjetio je da su brojni vojni imami, koji čestito i odgovorno obavljaju svoj posao, svršenici FIN-a.

Sutra navečer, 25. septembra, u dom Oružanih snaga BiH biće održana i Akadamija povodom 20. godišnjice osnivanja Vojnog muftijstva, kada je planirano obraćanje reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH, glavnog kapelana EUCOM-a, te ministrice odbrane BiH.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo