Džaferović razgovarao sa sindikalnim predstavnicima policijskih organa u BiH

05 Nov 2019

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je predstavnike Saveza sindikata policijskih organa u BiH, kada su ga predsjednik Saveza Dragan Krvavac i predsjednik Skupštine Saveza Edin Kahrimanović informisali o problemima s kojima se u svakodnevnom radu susreću policijski službenici iz agencija na državnom nivou.

Predstavnici sindikata su kao ključni problem istakli činjenicu da službenici u policijskim agencijama na nivou Bosne i Hercegovine imaju manje plate od kolega u entitetima i kantonima, a ukazano je i na lošu materijalno-tehničku opremljenost.

To, kako je rečeno, rezultira ili napuštanjem ovih agencija ili nekvalitetnom selekcijom kadrova koji u agencijama na državnom nivou moraju izvršavati najsloženije zadatke.

Džaferović je naglasio da je neprihvatljivo da policijski službenici u agencijama na državnom nivou budu slabije plaćeni od svojih kolega u entitetima i kantonima.

Naglasio je da će od nadležnih institucija tražiti da preduzmu sve neophodne radnje kako bi se ukupni status policijskih službenika na državnom nivou doveo u primjereno stanje.

Istaknuo je da ne postoji nijedan valjan razlog da to u okviru sadašnjih zakonskih rješenja ne bude učinjeno, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo