Hrvatska i Crna Gora podržavaju euroatlantske integracije BiH

18 Nov 2019

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu u odvojenim susretima s ambasadorima Republike Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem i Crne Gore u BiH Obradom Mišom Stanišićem o političkoj situaciji u BiH.

Upoznao ih je s aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom, uz naglašavanje da su odnosi između država dobri i da je neophodno raditi na daljnjem unapređenju saradnje.

Tokom razgovora s ambasadorom Sabolićem, predsjedavajući Zvizdić je rekao da BiH i Hrvatska dijele najdužu granicu te je izrazio nadu da će Hrvatska nastaviti pomagati Bosni i Hercegovini na ostvarivanju euroatlantske perspektive.

U razgovoru s ambasadorom Stanišićem, predsjedavajući Zvizdić je istaknuo dobru saradnju s Crnom Gorom i naglasio pozitivan učinak potpisanog sporazuma o granicama između dvije države, a iskazana je želja za unapređenjem bilateralnih odnosa i na proširenje saradnje u oblastima privrede, kulture i transporta.

Ambasadori Sabolić i Stanišić su iskazali punu podršku euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo