Sportski mozaik: Bh. teniseri po 4. put zaredom u borbi za plasman u Svjetsku grupu Davis Cupa – Počinje BH Telecom Premijer liga BiH Istaknuto

18 Jul 2016

Dragi slušaoci, kao što se i navikli ponedjeljkom u terminu od 15:30h, putem talasa radija BIR družimo se uz vijesti iz sporta i sportske teme.

Današnje druženje uz sport na talasima radija BIR počinjemo lijepim vijestima iz tenisa. Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u treće kolo Druge grupe Euro-afričke zone nakon što je u meču drugog kola savladala selekciju Turske rezultatom 3:1.

Treći i pobjednički bod za reprezentaciju BiH osvojio je najbolji bh. teniser Damir Džumhur, koji je jučer u Bihaću bio bolji od prvog reketa Turske Marsela Ilhana s 3:0 u setovima, odnosno rezultatom 6:3, 6:0, i 7:5.

Džumhur je u petak osvojio i prvi bod za BiH pobjedom protiv Cema Ilkela sa 3:2 u setovima, a jedini bod Turskoj je istog dana donio Ilhan pobjedom protiv Mirze Bašića rezultatom 3:2.

Drugi bod za reprezentaciju Bi su osvojili Mirza Bašić i Tomislav Brkić, koji su u dublu rezultatom 6:2, 6:4 i 6:1 bili bolji od turskih tenisera Cema Ilkela i Marsela Ilhana, a Džumhur je potom zadao konačan udarac Turcima pobjedom protiv umornog Ilhana.

U trećem kolu Davis Cup reprezentacija BiH će igrati protiv Litvanije, koja je sa 3:2 savladala Južnoafričku Republiku.

Pored dobrih vijesti iz tenisa, danas smo za Vas smo pripremili pregled dešavanja u svijetu sporta, kako u našoj zemlji tako i na ino sportskoj sceni. Ostanite sa nama želimo Vam dobar prijem.

Budite sa nama, želimo Vam dobar prijem!

Sportski mozaik radija BIR – ponedjeljak 18.07.2016. od 15:30h

Urednik Edin Spahić.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo