Sportski mozaik: Predstavljamo olimpijski tim BiH Istaknuto

01 Avg 2016

Dragi slušaoci, kao što se i navikli ponedjeljkom u terminu od 15:30h, putem talasa radija BIR družimo se uz vijesti iz sporta i sportske teme.

XXXI. Olimpijske igre Rio de Janeiro održat će se od 5. do 21. augusta u Brazilu, koji je izabran kao domaćin u Kopenhagenu još 2009. godine. Ovo su prve igre koje će nakon dužeg vremena među sportovima imati golf i ragbi. Svečano otvorenje bit će upriličeno 5. augusta a zatvaranje 21. istog mjeseca na stadionu Maracanã.

Bosna i Hercegovina na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, imat će 11 predstavnika, što je najbrojniji tim do sada. Prije nego što su otputovali za Rio, OKBiH je upriličio predstavljanje bh. tima za Rio kojeg i mi danas predstavljamo Vama dragi slušaoci u ovom predolimpijskom izdanju Sportskog mozaika.

Budite sa nama i saznajte koji bh.sportisti će nas predstavljati na Olimpijskim igrama, naravno uz izjave i očekivanja kako bh. olimpijaca tako i predstavnika OKBiH koji su učinili sve da olimpijski tim BiH bude spreman i ima sve što je potrebno za igre u Riju.

Olimpijske igre su najveći sportski događaj na svijetu. Od 5 - 21. avgusta oko 10.000 sportista u 27 sportova će se boriti za pehare i medalje, a među njima će biti i 11 bh. sportista. Svi oni, kako su kazali na zvaničnom predstavljanju u Sarajevu, u dobroj su formi, nemaju povreda i nadaju se dobrim rezultatima.

Boje BiH branit će atletičari Amel Tuka, Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Lucija Kimani, teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić, plivači Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo, džudistkinja Larisa Cerić i streljačica Tatjana Đekanović.

Uz sportiste u Rio će putovati i njihovi treneri, a olimpijsku delegaciju činit će 24 osobe. Prvi put uz predstavnike BiH putovat će ljekari i maseri.

Budite sa nama, želimo Vam dobar prijem!

Sportski mozaik radija BIR – ponedjeljak 01.08.2016. od 15:30h

Urednik Edin Spahić.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo