Manifestacija „Volimo te Allahov miljeniče“ u džematu Tonder

13 Dec 2016

U nedjelju 11.decembra 2016.godine u džematu Tonder koji djeluje u okviru islamske zajednice Bošnjaka u Danskoj održana je manifestacija o Allahovom poslaniku koju su izveli polaznici mektebske nastave.

Nakon jacije namaza prisutne je poselamio imam džemata Tonder, Dinko ef. Tokić koji je izrazio svoje zadovoljstvo velikim odazivom vjernika na ovu manifestaciju čime su pružili veliku podršku djeci i omladini kao najvažnijem segmentu džemata Tonder.

Polaznici mektebske nastave su kroz svoje recitacije, priče i ajete iz Časne Knjige predstavili život posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda s.a.v.s i prisutnima poručili da je odgoj jedna od najvažnijih stavki u životu svakog vjernika i da se moramo ugledati na odgojne metode našeg poslanika kao metode koje su dale najbolji rezultat u odgoju čovječanstva, te prisutnim poručili da imaju na umu da je Muhammed s.a.v.s najbolji pedagog i odgajatelj i da ga je Uzviseni Gospodar poslao kao milost svjetovima.

Prisutni na manifestaciji su upijali svaku riječ uz  osjećaj velikog ponosa i zadovoljstva. Nakon programa je upriličeno druženje uz kahvu i

sok,a najmlađi su dobili prigodne poklone od džematskog odbora džemata Tonder.

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo