Konkurs za najbolju bajramsku priču i pjesmu

06 Feb 2018

Kulturno udruženje „Musa Ćazim Ćatić“ sa sjedištem u Münchenu i Odžaku je raspisalo književni konkurs za najbolju neobjavljenu kratku priču i pjesmu za djecu i omladinu sa tematikom Bajrama i bajramskih običaja.

Takođe će dodjeliti književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“ kategorije „Bajramske priče“ i ” Bajramske pjesme” s ciljem da se bajramski običaji i ljepote tog velikog praznika kroz pero sačuvaju za nove naraštaje.

"Želimo da sve priče ukažu na značaj bajramskih blagdana u kojima se u slozi i ljubavi bratski dijele sve ovozemaljske radosti i blagodati sa rodbinom, komšijama i prijateljima, ma koje vjeroispovijesti bili.” – navode organozatori.

Konkurs je otvoren do 15. marta 2018. godine.

Uslovi konkursa:

  • Kratku lektorisanu priču (maks. 6 stranica A4 form) i lektorisanu pjesmu s tematikom praznika Bajrama, potpisanu šifrom, dostaviti u jednom fajlu isključivo elektronskim putem (priče i pjesme trebaju biti otipkane isključivo u Word- formatu – doc ili docx, Times New Roman 12, uključujući slova č ,ć, đ, dž, š, ž ), na adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • U istom e-mailu dostaviti, u drugom fajlu: ime i prezime autora, adresu i broj telefona, e-mail, i kratku biografiju. Po prijemu Vašeg e-maila dobit ćete potvrdni e-mail o prijemu istog.
  • Jedan autor može učestvovati samo s jednom pričom i jednom pjesmom koje će biti proslijeđene stručnim članovima žirija. Počasni predsjednik organizacionog odbora je Miralem Dautović.

  • Tema je ograničena na ramazanske, bajramske i kurban-bajramske radosti, a želja nam je da od učesnika konkursa dobijemo što više priča i pjesama namijenjenih djeci i omladini.

  • Pravo učešća na konkursu je neograničeno, jer bajramske radosti nemaju granice. Radove mogu poslati svi učesnici koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine i svi učesnici cijelog regiona (sve republike bivše Jugoslavije), ma gdje se nalazili (domovina i dijaspora).

  • Konkurs je otvoren do 15.03.2018. godine.
Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo