Sportski savez KS pokreće projekat pod nazivom '' Školski sport u Kantonu Sarajevo''.

12 Okt 2019

U cilju stvaranja pretpostavki za aktivnijim učešćem, a samim tim i bavljenjem sportskim aktivnostima učenika osnovnih škola na području Kantona Sarajevo, Sportski savez Kantona Sarajevo pokreće projekat pod nazivom '' Školski sport u Kantonu Sarajevo''.

Projekat se realizuje uz svesrdnu pomoć Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo ( koje je izdalo neophodnu saglasnost za realizaciju ovog značajnog projekta Sportskom savezu Kantona Sarajevo), općinskih službi za obrazovanje, kulturu i sport i službi za društvene djelatnosti, a neophodna sredstva za realizaciju projekta obezbijedilo je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Namjera uposlenih u Sportskom savezu Kantona Sarajevo je povratak sporta i sportskih sadržaja u osnovne škole na području Kantona Sarajevo.

Projekat počinje sa realizacijom 14.10. 2019. godine, na području općine Stari Grad organizacijom lige u muškoj odbojci koja će se održati u JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, u ponedjeljak i utorak sa početkom u 12:00 sati.

Nakon završetka navedene lige, predviđena je i organizacija završnog takmičenja iz pojedinih sportova na kojoj bi se proglasili kantonalni pobjednici za 2019. godinu. o čemu ćete biti blagovremeno obavješteni putem naše web i Facebook stranice.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo