Mnogo smo bolji od Portugala

08 Jan 2015

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je remizirala sa selekcijom Portugala (22:22) u posljednjem kontrolnom meču uoči početka grupne faze svjetskog prvenstva u Kataru, a selektor Dragan Marković je zadovoljan nastupom svojih izabranika.

Po završetku susreta Marković je izjavio da je BiH odigrala još jednu odličnu utakmicu, te da je ekipa Portugala došla do izjednačenja zahvaljujući lošem suđenju i velikim brojem isključenja u reprezentaciji BiH.

- Bili smo mnogo bolji od Portugala, ali loše suđenje i veliki broj isključenja uslovili su da Portugal dođe do izjednačenja. U svakom slučaju bili smo mnogo bolja ekipa od njih i siguran sam da ako ovako budemo igrali u grupnoj fazi možemo proći grupu - rekao je Marković.

Naglasio je da su igrači iz drugog plana dobili više prilike za igru u današnjem susretu, te da su ukazanu priliku neki znali iskoristiti, a neki ne.

- Vidi se da mnogim igračima još uvijek nedostaje utakmica i iskustva. Smatram da je odluka da dođemo ranije u Katar i odigramo ovaj turnir bila puni pogodak. Rezultat nije bio u prvom planu, a najbitnije je da su igrače zaobišle povrede - zaključio je selektor BiH.

Bh. rukometaši u tri kontrolna meča ostvarili su dva remija i poraz. Dva susreta odigrali su protiv Portugalaca, u prvom su poraženi rezultatom 26:22, u drugom su remizirali 22:22, a jedan meč odigrali su protiv selekcije domaćina prvenstva - Katara, s kojim su također remizirali rezultatom 22:22.

(Fena)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo