Zlatne medalje za Borić i Husića u Solunu

18 Jan 2015

Taekwondoisti Novog Grada Nedžad Husić i Adna Borić osvojili su zlatne medalje na evropskom otvorenom G1 prvenstvu ''Greece Open 2015'', koje je održano ovog vikenda u Solunu.

Na otvorenom turniru G1 kategorije, kategoriziranom turniru na kojem se prikupljaju kvalifikacioni bodovi za olimpijske igre, takmičari Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo ostvarili su veliki uspjeh u konkurenciji od 1.500 takmičara, odnosno 210 timova i nacionalnih selekcija iz više od 50 država, saopćeno je iz Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo.

Selekcija kluba od četiri takmičara ukupno su ostvarili trinaest pobjeda, a naravno najznačajnije rezultate ostvarili su Husić i Borić.

Husić je u žestokoj konkurenciji kadeta do 45 kg porazio šest protivnika, što je još jedan u nizu uspjeha mladog sportiste koji je  prošle godine odbranio titulu balkanskog šampiona u Mariboru, te se plasirao na treće mjesto evropskog prvenstva u turskoj Antaliji.

Borić je u konkurenciji kadetkinja preko 65 kg s tri ostvarene pobjede zasluženo osvojila titulu najbolje kadetkinje u teškoj kategoriji i na najbolji mogući način započela sezonu nakon prošlogodišnje titule prvakinje Balkana.

Na turniru su učestovali i bh. takmičari Jusuf Ali Rašidagić, koji je u konkurenciji kadeta do 49 kg nakon dvije pobjede zaustavljen u borbi za medalju, te bh. nada za olimpijadu u Rio de Janeiru 2016. godine Armin Gredić, koji je u konkurenciji seniora do 80 kg poražen u žestokoj borbi s aktuelnim viceprvakom iz Portugala.

Takmičare su vodili treneri Haris Husić i Belmir Berberović.

(fena)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo